Background Image

Drie handige meubelstukken voor een gezonder kantoor

Drie handige meubelstukken voor een gezonder kantoor

Een nieuwe trend in kantoorruimtes tegenwoordig is om gebruik te maken van kantoor artikelen die helpen bij een betere bloedsomloop, het voorkomen van krampen en pijnen over lange afstand. Veel voor komend is dat mensen na jaren lang op kantoor te hebben gezeten last krijgen van bloedsproppen door het langdurig zitten of een muis arm door te lang gebruik te maken van een ongeschikte muis. Hier onder vind je drie artikelen die jou helpen om dit te voorkomen.

Ergonomische muizen

Ergonomische muizen zijn computer muizen die kansen op aandoeningen zoals carpaal tunnel syndroom sterk verminderen. Carpaal tunnel syndroom is een aandoening waar bij een zenuw in de hand word afgekneld. Dit kan leiden tot een zeer naar gevoel dat vaak op treed in de nacht maar ook overdag en kan hinderen bij hedendaagse taken als auto rijden, de krant lezen of op kantoor zitten.

Een zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is iets wat je steeds vaker aantreft bij mensen op kantoor en met goede reden ook. Een zit-sta bureau is een bureau dat je kan verstellen tussen een (je raad het al) zit en staan positie. Dit is handig als je last van je knieën krijgt omdat je zo lang in je bureau stoel zit en zo niet goed kan concentreren en erger nog klachten voor later kan oplopen. Knieën voorduren namelijk erg veel en het beste advies is om er goed voor te zorgen. Ook verminderd het afwisselen tussen zitten en staan de kans op bloedproppen en verbetert de bloedsomloop

Een goede bureau stoel

Kies altijd voor een goede bureau stoel waar je veel steun in je rug krijgt en eentje die je goed kan afstellen om jou lengte. Belangrijk is ook natuurlijk om een stoel te hebben waar jij zelf comfortabel in zit plus een goede verhouding tussen comfort en steun.

Afdrukken